Om HWAM

 

Fra drøm til virkelighed

 

Historien om HWAM er historien om en mand, der gennem hårdt arbejde, gå-på-mod og med dygtige medarbejdere forvandlede sin store drøm til virkelighed.

 

I 1973 tog Vagn Hvam Pedersen beslutningen om at starte sin egen virksomhed, fordi han følte sig begrænset i sit daværende arbejde. Med en uddannelse som smed havde han i en årrække arbejdet med ventilation og andre opgaver indenfor smedebranchen, men han følte, at tiden var kommet til at forme tilværelsen med egne hænder.

 

På Sønder Skovvej i Hørning købte Vagn den industrigrund, der skulle vise sig at blive springbrættet for HWAM. Det var her Vagns få år som selvstændig indenfor ventilation og montering, blev til mange år som brændeovnsproducent. Tilfældet ville, at Vagn fik kontakt til arkitekt og møbelsnedker Anders Fasterholt, og det viste sig, at de to havde en stor fælles interesse: nemlig brændeovne. Hermed fandt Vagn det samarbejde og produkt, der skulle forme virksomheden fremover. Først under navnet ABC Pejse Industri A/S og senere HWAM A/S.

 

I 2009 trådte Vagn i baggrunden og overgik til posten som formand i HWAMs bestyrelse. Sønnerne Stefan Hvam Pedersen og Torsten Hvam Sølund overtog som henholdsvis administrerende direktør og teknisk chef. Begge er vokset op i tæt tilknytning til virksomhedens drift og udvikling, og det var for alle parter et naturligt valg, at den videre drift skulle overgå til sønnerne.

 

I 2019 indgår HWAM A/S partnerskab på ejersiden med Aymeric de Galembert, som er administrerende direktør ved franske SEGUIN Group, og udvider således produktporteføljen betydeligt. HWAM A/S forbliver under dansk ledelse, og drives i det daglige af Stefan Hvam Pedersen, som administrerende direktør. HWAM har i dag et forhandlernetværk, der dækker hele Europa, Skandinavien og UK. Desuden handles der med importører i en lang række lande som Finland, Belgien, Italien, Frankrig, Spanien, Litauen, Rusland, Grækenland, Japan, Sydkorea og Sydafrika.

 

 

 

Innovativ gennem 50 år

 

HWAM har gennem de sidste 50 år skrevet vigtige kapitler i brændeovnshistorien og har brændt for at finde nye og bedre varmeløsninger.
nedenfor kan du læse om en række initiativer og nyskabelser fra HWAMs side, der giver et indtryk af en innovativ og fremtidsorienteret virksomhed, som inden for branchen har sat nye, høje standarder. Klik på det årstal, du ønsker at vide mere om, og begivenheden kommer frem.

 

 

 

Vores værdigrundlag

 

Til vores værdigrundlag er knyttet nogle værdiord, som er med til at definere vores identitet både internt og eksternt. Værdiordene fortæller om de egenskaber, vi knytter til virksomheden, og er samtidig en fælles referenceramme, der udtrykker adfærden i virksomheden. I HWAM kigger vi fremad. Vi skaber nyheder, og vi gør det under hensyntagen til miljøet og med fokus på forbrugerne. Vi lever os ind i det vi arbejder med – det er omdrejningspunktet for hele vores forretning. Og vi gør det i fællesskab, vi er åbne omkring det vi gør, og vi gør det med plads til os alle.


Vision
Vi ønsker, igennem et loyalt netværk af forhandlere, at tilbyde markedet de bedste brændeovne, pejseindsatse, pilleovne og hybridovne med intelligent teknologi i et tidløst design.


Mission
Vi vil udvikle, producere, distribuere og markedsføre produkter med unikt design, funktion og teknologi og således opfylde en kvalitetsbevidst målgruppes behov.


Værdier

  • Vi er loyale
  • Vi er ansvarlige
  • Vi er troværdige
  • Vi er respektfulde
 

Made in Denmark

 

Brændeovne fra HWAM A/S er lysende eksempler på klassiske danske produkter. Dansk design, dansk kreativitet og dansk håndværk.

HWAMs ovne er designet af anerkendte danske arkitekter og møbeldesignere. De har sørget for, at vores produkter har de rigtige proportioner og er en sand fryd for øjet. Udtrykket er enkelt, elegant og tidløst, og ovnene passer harmonisk ind i klassiske såvel som moderne hjem. I tæt samarbejde med designerne har HWAM A/S udviklet unikke, smukke detaljer, der gør, at HWAMs ovne er i særklasse.

HWAMs ovne er fremstillet i Danmark, da vi ikke går på kompromis med kvaliteten. Med HWAMs 40 års erfaring i ryggen designer og forbereder danske ingeniører produkterne til fremstillingsprocessen. Alle væsentlige komponenter fremstilles på et højteknologisk produktionsanlæg i Hørning, Danmark. Produkterne samles manuelt og færdiggøres, inden de pakkes og sendes til kunder, som får 5 års garanti på deres nye HWAM-ovne.

Dansk design, dansk kreativitet og dansk håndværk. 100 % dansk!