Risengrød med kanel

I december er det tid til risengrød.

En ret der er nem at lave og så smager den skønt - med kanelsukker og smør.
 
Tip:
Ønsker du en vegansk version kan du lave grøden med plantemælk og undlade smør.
Du kan variere topping - prøv evt. med en frisk appelsinkompot eller hakkede mandler og chokolade?
Opskrift

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 350g grødris
  • 2 l. sødmælk
  • ½ tsk. groft salt

 

Til servering

  • Kanelsukker til 4 portioner
  • 12 spsk. Sukker
  • 3 tsk. stødt kanel
  • Smør
Opskrift

Tilberedning

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde
  • Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring blandingen i kog
  • Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Læg låg på og kog i ca. 30 min.
  • Rør ofte i grøden
  • Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere 5-10 min.
  • Tilsæt salt og smag til
  • Bland sukker og kanel
  • Server risengrøden i en skål - drys med kanelsukker og en smørklat
 

Se flere opskrifter her