Ovnbagt kylling på bund af rodfrugter

En hel kylling på en bund af rodfrugter lavet i ovnen smager virkelig lækkert og er meget nem at lave.

Den passer næsten sig selv. Imens kan du sætte dig og nyde varmen og flammernes dans i din HWAM Classic 4.
 
TIP:
Server evt. med en lækker hjemmelavet hvidløgsaioli.
Opskrift

Ingredienser

Marinade til kylling
  • 100g smeltet smør
  • ½ dl rapsolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. chiliflager
  • 1 ½ spsk. brun farin
  • 2 spsk. citronsaft

 

  • 1 kylling (ca 1350 g.)
  • 1500 g. rodfrugter - kartofler, gulerødder, rødbeder, løg
  • ½ dl. rapsolie
  • Salt og peber
Opskrift

Tilberedning

  • Smelt smørret og rør ingredienserne til marinaden sammen
  • Smør kyllingen ind i marinaden
  • Tænd op i din HWAM Classic 4 og vent til den er 200°C
  • Skræ rodfrugterne i tern imens
  • Læg grøntsagerne i fadet og vend i olie, salt og peber
  • Læg den marinerede kylling ovenpå grøntsagerne med brystet nedad
  • Sæt fadet i den 200°C varme ovn
  • Efter 20 minutter vendes kyllingen, så brystet vender opad - bag yderligere 40 minutter
  • Tag fadet ud af ovnen og skær kyllingen ud
  • Server med de bagte grøntsager

Se flere opskrifter herunder