Koldhævet grydebrød

Drømmer du også om at lave et dejlig sprødt hjemmelavet grydebrød? Eller hvad med en langtidsstegt steg? Bageovnen i brændeovnen giver dig mulighed for dette. Du kan regulere varmen i bageovnen ved at åbne og lukke bypass-spjældet, som sidder lige under døren.

 

TIP:
ved at udskifte nogle af ingredienserne kan du ændre brødets karakter. Foretrækker du et sødere brød? Prøv at tilsætte nødder og rosiner. Vil du have et brød med en smag af Italien? Tilsæt da hakkede oliven og ­soltørrede tomater. Måske har du lyst til et sundere brød? Prøv da at tilsætte revne gulerødder. Det er kun fantasien der sætter grænsen.
Opskrift

Ingredienser

  • 300 ml vand
  • 200 ml øl (kan erstattes med vand)
  • 10 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 400 g hvedemel
  • 100 g knuste hvedekerner
  • 100 g solsikke- og græskarkerner
  • 1 tsk. salt
Opskrift

Tilberedning

  • Opløs gær i vand, øl og honning og tilsæt mel, kerner og salt
  • Rør dejen godt sammen
  • Læg et fugtigt klæde over skålen og sæt i køleskabet natten over
  • Sæt støbejernsgryden ind i bageovnen*
  • Tænd op i brændeovnen og vent ca. 30 minutter
  • Tag dejen ud og ælt den let igennem
  • Tag gryden ud og læg dejen i gryden
  • Sæt straks låget på og stil gryden ind i bageovnen
  • Bag brødet i 30 minutter med låg på
  • Efter 30 minutter tager du låget af og bager brødet i 10-15 minutter - indtil brødet er lysebrunt
  • Når brødet er færdigt, tager du det ud og lægger det på en rist
  • Lad brødet køle af inden du skærer i det
 

Se flere opskrifter her